Case study

Concept & Graphic Design

Er komen steeds meer ‘all you can eat’ concepten als paddenstoelen uit de grond groeien. Op welke manier kan je nog opvallen tussen de vele concurrenten die hetzelfde concept hanteren. Blijf je bij het oude vertrouwde concept of geef je een kleine draai aan het bestaande concept om je meer te onderscheiden van de concurrentie.

De hoofdvraag van deze case luidt: “ Hoe kan Itoshii als all you can eat restaurant inspelen op de steeds groter wordende trend van ‘no-waste’?”

Om deze vraag te beantwoorden is er eerst onderzoek gedaan naar het bedrijf Itoshii, het
concept en naar de missie van het bedrijf. Jezelf onderscheiden in een wereld waar ‘all you can eat’ concepten steeds meer op elkaar beginnen te lijken is belangrijk. Je streeft naar een eigen identiteit binnen het concept.

Het creatief voorstel voor Itoshii is gebaseerd op de trend voedselverspilling. Wat kan Itoshii toepassen binnen het concept om de toenemende voedseltekort te beperken?

Samenwerking aangaan met de boeren/telers. De groenten inkopen met schoonheidsfoutjes, die vanwege hun ‘uiterlijk’ niet verkocht worden. Campagne maken dat Itoshii met deze groente soort werkt, om voedselverspilling tegen te gaan! NO TIME TO WASTE! NOTHING BUT TASTE! Zal de motto worden van deze campagne. Doormiddel van deze campagne een ‘nieuwe’ doelgroep aan te spreken. De doelgroep die bewuster met voedsel omgaat. Doordat Itoshii de samenwerking aangaat met de boeren/telers kunnen zij goedkoper inkopen. Gaat nu rechtstreeks met de boeren/telers i.p.v. tussenhandels. Win-win situatie! De boeren/telers krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en Itoshii kan zo meer winst behalen. Doordat Itoshii nu goedkoper kan inkopen, kunnen zij een ‘voordeel actie’ veroorloven. Om meer klandizie te krijgen op de wat rustigere dagen -> i.c.m. de campagne van de groentes met een schoonheidsfoutje wordt er een flyer gemaakt met aan de voorkant ’t campagne beeld & aan de achterkant de voordeel coupons + voorwaarden.

 


 

 

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :